Werk

Mijn loopbaan speelt zich op twee plaatsen af.

Overzicht

In 2001 ben ik gestart in de buitenschoolse kinderopvang ‘Dijkstappers’ te Sint-Katelijne-Waver. Ik had het schooljaar 2000-2001 stage gelopen in de BKO ‘Kikiwikies’ en had daar een mooie beoordeling gekregen én de vraag of ik het niet zag zitten om daar te starten. Op zich was het een leuke ervaring maar ik wou toch voor een voltijdse job gaan. Maar dat was minder makkelijk dan gedacht. Ik had voor mezelf al uitgemaakt dat een créche niets voor mij zou zijn. Dus ging ik in augustus 2001 aan de slag in de BKO. Ik kreeg een andere locatie toegewezen, eentje nog dichter bij huis! Perfect. Het was een boeiende ontdekkingstocht die eerste maand.

Ondertussen had ik – dankzij mijn klastitularis – ook een sollicitatie ingestuurd bij de kleuterschool van Ursulinen Mechelen. De school waar ik sinds 1993 naar school ging. Ze vond dat ik daar gewoon moest voor gaan. Ik had niets te verliezen, ook al had ik daar zelf geen stage gedaan. Al snel kreeg ik een uitnodiging bij de directrice om een verkennend gesprek. Ik vertrok er met een goed gevoel en de dag nadien kreeg ik zelfs al bevestiging dat de job als kinderverzorgster de mijne was. Overgelukkig!

Wat kan je nog meer wensen? Afstuderen in juni 2001 en twee combineerbare jobs hebben tegen september 2001.

September 2001 tot september 2020

19 jaar combineer ik beide jobs…tot ik in mei-juni van 2020, nog in volle corona lockdown een telefoontje kreeg van mijn directeur. Er komen uren vrij/bij op school. Zie ik het zitten? ABSOLUUT!

Eigenlijk moest ik niet twijfelen, zeker niet omdat ik een zo goed als voltijds pakket kon vullen. Hier zat ik al enkele jaren op te wachten. Eindelijk maar op 1 plek zijn, geen heen-en-weer gecross met de fiets. Echt deel zijn van het schoolteam.

Het betekende toch wel een afscheid van een lange periode, al nam ik nog niet helemaal definitief afscheid. Al kwam er wel al cava en hapjes aan te pas op 31 augustus. Dit jaar is dus een jaar zonder wedde in Katelijne, om te zien wat de mogelijkheden gaan zijn naar volgend schooljaar. Krijg ik groen licht om hetzelfde pakket te behouden op school, dan zal ik wél definitief de deur sluiten.

1 september 2020, voelde toch wel als een échte eerste schooldag.

Toekomst

Ik kreeg al vaak de vraag of ik het niet mis. Eerlijk? Neen! Kort en bondig hé. Neen, want ik heb nu mijn volle focus op school liggen. Neen, want eigenlijk is dit wat ik altijd al wou doen.

Uiteraard is er nog wel contact met de collega’s van de opvang. Als ik daar in de buurt ben, dan fiets ik er wel eens langs voor een korte babbel (op veilige afstand).

Maar terugkeren zit er (hopelijk) niet meer in. Al zien we dus nog wel wat de toekomst verder brengt…