Terugblik

Even een kleine terugblik op het voorbije jaar.

2020 begon zoals elk nieuw jaar: met wensen voor veel geluk, liefde, vriendschap én een goede gezondheid. Dat woord ‘gezondheid’ ging wel héél belangrijk worden.

In februari trok ik voor enkele dagen, in de krokusvakantie, naar Londen. Een beetje shoppen, musical kijken,… kortom even me-time. Er was toen al wel sprake van het Coronavirus in China maar het leek toen echt het ver-van-mijn-bed nieuws. Niets wees er toen op dat het ons zo in z’n macht ging houden. Uiteindelijk heb ik genoten van dat tripje. De dag van mijn thuiskomst nog een leuke avond uit gehad met een vriend, om dan 14 dagen later in lockdown te gaan met de rest van het land.

Vele andere leuke uitstappen, concerten, theateravonden vielen nadien in het water maar iedereen in mijn familie en vriendenkring bleef gezond en wel. Dat was het belangrijkste uiteindelijk.

Vreemde situaties, gevoelens. Maar we maakten er het beste van. En dan leek alles weer wat beter te gaan. We konden terug stap voor stap een beetje ‘normaal’ gaan leven. We mochten terug op restaurant, op café,… de zomervakantie ging er onder de omstandigheden en strenge maatregelen toch leuk uitzien. We konden gewoon genieten van de kleine momenten. Maar na de zomer ging het weer de verkeerde kant uit. Nieuwe maatregelen, niemand kon bij momenten volgen want er nu nog juist nog wél of niet mocht. De bubbels werden kleiner. Alles ging terug dicht. Om nadien terug wat te versoepelen om dan weer terug strenger te zijn. Een jo-jo effect, al gebruikt ik liever mijn naam hier niet voor 😉

Maar we zijn wel op het punt gekomen dat er wereldwijd vaccins worden toegediend. Als zal het toch nog een hele tijd duren voor daar de effecten van volgen.

Nu is het toch meer dan tijd om volop vooruit te kijken. We hopen op het beste, blijven positief en dromen er al volop van om terug leuke dingen samen te doen.

2021 gaat voor mezelf een spannend jaar worden, binnenkort meer daar over! Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Ik wens iedereen nu al een zorgeloos, ontspannen maar vooral een heel gezond jaar toe.