Koffie

Laten we het eens over koffie hebben.

Vroeger dronk ik bijna nooit koffie. Behalve tijdens de teamvergaderingen op het werk. En het was dan zo uitzonderlijk dat een collega het ludiek in haar agenda noteerde wanneer ik een tas koffie had gedronken.

Nu geniet ik echt wel van een kopje koffie, niet té straf, ik ga vooral voor cappuccino eigenlijk. Op elk uur van de dag smaakt dat wel. Al las ik onlangs wel dat het eigenlijk ‘not done’ is om cappuccino te drinken na 11 uur ‘s morgens. Italianen zien het als een ochtenddrank.

Ik heb zelf thuis een Dolce Gusto machine en de smaak van de cappuccino is daar wel meer dan oké eigenlijk. Al kan ik niet echt vergelijken met andere merken.

Uiteraard is het ook leuk om een koffie in de stad te drinken. Daar komt dan een koekje of chocolaatje bij en een leuke babbel. Meer moet dat toch niet zijn.

Binnenkort eens een koffie samen drinken, wanneer het terug mag?

foto credit: favorflav.com