Huizenjacht

Er bestaat het programma ‘Huizenjagers’ op VT4.

Voor wie het niet kent: geselecteerde kandidaten stellen hun eisen/droom voor aan 3 makelaars, die voor de trofee van Huizenjagers punten moeten verzamelen. De kandidaten bezoeken met iedere makelaar een pand en op het einde van de bezoeken krijgt iedere makelaar punten op 10. De dag nadien zijn het weer nieuwe kandidaten die zoeken naar een pand. Op het einde van de week is er de eindwinnaar. Maar! Indien er een bod wordt gedaan krijgt de makelaar die dat bod mocht ontvangen 10 punten extra…

Nu gaat dit bericht niet over het programma maar over mijn eigen zoektocht.

Na 17 jaar in een appartement te hebben gewoond, is het nu tijd voor iets anders. Ik ben dus op huizenjacht!

Het is toch wel moeilijker dan ik dacht.

Belangrijkste stap was het budget bepalen. Er hangen aan dat budget nog enkele factoren vast om exact te kunnen bepalen in welke categorie ik kan beginnen zoeken. Maar er is nu toch al één en ander mogelijk met de gegevens die ik heb.

Iedere dag bezoek ik (soms meermaals) de immoweb website, soms surf ik ook specifiek naar bepaalde vastgoed websites omdat blijkbaar ook niet alles op immoweb komt.

Een tweetal weken geleden leek ik de perfecte woning te hebben gevonden. Na wat wikken en wegen toch contact opgenomen met de makelaar… maar kreeg al snel bericht dat de woning verkocht is. Teleurstelling alom, ondanks nog bepaalde renovatiewerken, zag ik mezelf daar al wonen.

De zoektocht gaat verder…

ZOEKTOCHT

regio: Mechelen

type woning: huis

aantal slaapkamers: min. 2

extra: tuin (want ik heb twee katten die wel graag buiten gaan)

MOODBOARD

foto credit moodboard: eggo.be / woonmooi.be / x2o.be / industrieelinhuis.nl / ikea.be / gisterenvandaag.nl